NL

Wij verzamelen eten wat anders zou worden weggegooid, koken daar een vegetarische maaltijd van, en bieden deze gratis aan. Ook veganisten zullen wat lekkers vinden. Het is niet speciaal voor mensen met weinig geld, het is voor mensen die het jammer vinden hoeveel er wordt weggegooid. Alle aardige mensen zijn welkom, ook toeristen.

Op woensdag koken we in BackBone050, de vroegere Vinkenborgh school. Het adres is Travertijnstraat 12, Groningen. Je kunt het hier vinden op de kaart.  We zijn open vanaf 14:00 voor mensen die willen koken, om 18:00 is er eten.

Op zondag koken we in EdanZ, vroeger was dit een lagere school “het Karrepad”. Ook het Floreshuis heeft hier tijdelijk ingezeten, het gebouw is ook wel bekend als “Aletta Jacobshuis”. Het is in de buurt van het Noorderstation. Het adres is van Oldebarneveltlaan 6, Groningen. Ook hier zijn we open vanaf 14:00 voor mensen die willen koken, om 18:00 is er eten. Je kunt het hier vinden op de kaart.

Mocht je willen meehelpen dan is dat erg welkom. Wat we in de praktijk doen is het inzamelen van eten, het koken, en daarna moet alles weer worden opgeruimd. Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt zo langs komen om te helpen. Ben je enthousiast geworden en wil je wel meer betekenen voor het Free Cafe? We kunnen meer mensen gebruiken die verantwoordelijke/vaste taken op zich willen nemen zoals voedsel verzamelen (m.n. markt), opstarten en (waar nodig) begeleiden van het koken, er zorg voor dragen dat alles weer opgeruimd en schoon achter gelaten wordt.

We hebben geen kas of bankrekening. We willen een plek aanbieden waar iedereen op basis van gelijkwaardig kan zijn en nemen daarom geen giften aan in de vorm van geld. Donaties in de vorm van houdbaar voedsel zoals rijst, granen, bonen, olie, kruiden (m.n. zout en knoflook) en schoonmaakartikelen (vuilniszakken, afwasborstels, schoonmaakmiddelen) stellen we zeer op prijs. Helemaal als mensen doneren, omdat ze bewust zijn van wat ze zelf overtollig hebben en daarmee willen helpen om verspilling tegen te gaan.

In Haren is er ook een Free Cafe, dit wordt niet door ons georganiseerd maar door mensen van Kleurrijk Haren. Het is geopend van 14:00 tot 17:00 en is in buurthuis de Mellenshorst, Waterhuizenweg 36 Haren, ingang via de Mellenssteeg, het heet daar Mellenshoek. Hier is meer informatie te vinden: https://www.facebook.com/kleurrijkharen/

Via e-mail zijn we te bereiken via info@freecafe.nl. Je kunt eventueel ook bellen met Paul: 050-3131178.

Er is ook een Facebook pagina over de Free Cafes.