NL

Zie de blog voor  het laatste nieuws

Wij verzamelen eten wat anders zou worden weggegooid, koken daar een vegetarische maaltijd van, en bieden dat gratis aan. Ook veganisten zullen wat lekkers vinden. Het is niet speciaal voor mensen met weinig geld, het is voor mensen die het jammer vinden hoeveel er wordt weggegooid. Alle aardige mensen zijn welkom, ook toeristen.

Op het moment koken we zowel woensdag als zondag in BackBone050. Op woensdag kun je terecht van 17:30 tot 18:30, en kun je het eten meenemen (take-away). Op zondag zijn we een restaurant, en kun je bij ons eten. Zorg er voor om 18:00 aanwezig te zijn.

Het is in de vroegere Vinkenborgh school. Het adres is Travertijnstraat 12, Groningen. Je kunt het hier vinden op de kaart.  Als je binnenkomt op het terrein moet je om het eerste gebouw heen, dan kan zowel links als rechtsom. Dan kom je op een plein met skate-attributen, je moet bij de rode deur zijn. Mocht deze dicht zijn, bijvoorbeeld omdat je vroeg komt om te koken, druk dan op de bel.

Mocht je willen meehelpen dan is dat erg welkom, kom gewoon langs en zeg dat je wilt helpen.

We hebben geen kas of bankrekening. We willen een plek aanbieden waar iedereen op basis van gelijkwaardig kan zijn en nemen daarom geen giften aan in de vorm van geld. Donaties in de vorm van houdbaar voedsel zoals rijst, granen, bonen, olie, kruiden (m.n. zout en knoflook) en schoonmaakartikelen (vuilniszakken, afwasborstels, schoonmaakmiddelen) stellen we zeer op prijs. Helemaal als mensen doneren, omdat ze bewust zijn van wat ze zelf overtollig hebben en daarmee willen helpen om verspilling tegen te gaan.

Via e-mail zijn we te bereiken via info@freecafe.nl. Je kunt eventueel ook bellen met Paul: 050-3131178.

Er is ook een Facebook pagina over de Free Cafes.