NL

Wij verzamelen eten wat anders zou worden weggegooid, koken daar een vegetarische maaltijd van, en bieden deze gratis aan. Ook veganisten zullen wat lekkers vinden. Het is niet speciaal voor mensen met weinig geld, het is voor mensen die het jammer vinden hoeveel er wordt weggegooid. Alle aardige mensen zijn welkom, ook toeristen.

Op woensdag koken we in BackBone050, de vroegere Vinkenborgh school. Het adres is Travertijnstraat 12, Groningen. Je kunt het hier vinden op de kaart.  We zijn open vanaf 14:00 voor mensen die willen koken, om 18:00 is er eten.

Op zondag koken we in EdanZ, vroeger was dit een lagere school “het Karrepad”. Ook het Floreshuis heeft hier tijdelijk ingezeten, het gebouw is ook wel bekend als “Aletta Jacobshuis”. Het is in de buurt van het Noorderstation. Het adres is van Oldebarneveltlaan 6, Groningen. Ook hier zijn we open vanaf 14:00 voor mensen die willen koken, om 18:00 is er eten. Je kunt het hier vinden op de kaart.

Eerder was er een Free Cafe in Tuin in de Stad aan de Friesestraatweg, maar dat is er niet meer. Tuin in de Stad is zelf ook verhuist.

Mocht je willen meehelpen dan is dat erg welkom. Wat we in de praktijk doen is het inzamelen van eten, het koken, en daarna moet alles weer worden opgeruimd.

Via e-mail zijn we te bereiken via info@freecafe.nl. Je kunt eventueel ook bellen met Paul: 050-3131178.

Er is ook een Facebook pagina over de Free Cafes.